15. mars 2011

Hjelmlue og fleksibilitet

Utgangspunkt i Gynther sitt mønster. Bare litt moderert foran for å få en bredere skjerm. Trodde det skulle bli en liten solskjerm, men modellen er i største laget for luen så den sitter ganske støpt. Modellen er 1,5 år men jeg har satt str til 1-1,5 i markedet. Skal prøve med litt mer skjerm neste gang. Sidene er ny finstripet, koksgrå cordfløyel fra S&S, resten gamle, fine dynetrekk.

Disse luene er så søte, men har kort brukstid i forhold til alveluene med innsydd strikk som passer i to-tre år. Generelt syns jeg det er best med disse modellene som kan brukes lenge. Dvs når det er strikk oppe og nede på buksene eller når selve modellen bare er og blir fleksibel, som spencer-kjoler. I seg selv et godt miljø-poeng.

Dette gjelder jo spesielt når man lager noe på bestilling og kjøperen ikke kan prøve først. Har nettopp begynt å lage en liten knappehullsåpning på innsiden av ribb-kantene. Der syr jeg alltid inn en vanlig strikk for å få ekstra god hold. Nå kan man enkelt "fiske fram" strikken med en heklenål og justere om nødvendig:
PS! Bli med på blogglotteri HER. Premie er valgfritt produkt fra Jippiyes Marked og du MÅ ikke drømme om Livet på Landet for å bli med. Men tips gjerne andre..!

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Hei. Oppdaget deg nå! Så inspirerende og hyggelig blogg - skal følge med videre!

  SvarSlett
 2. Så søt en liten hjelmlue!
  Jeg er enig med deg, jeg liker også klær som kan brukes leeenge:)

  Smart med hull i linningen så strikken kan justeres!

  SvarSlett
 3. Søt lue og sjarmerende modell;-))

  Jeg gleder meg sååååå til å få to ekte fru Jippiyes-kreasjoner i posten!!! Stoffet er så nydelig og det kommer til å spre instant vårfølelse i heimen, det er helt sikkert!!

  SvarSlett
 4. Så koselig blogg du har og så mye fint du syr!
  Jeg legger meg til som følger:)
  Ha en fin helg:)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails