17. februar 2010

Siste hjertekjolen ut
En liten kjole i dette hjertestoffet fra Ikea var mitt første syprosjekt i fjor høst, etter 20 års pause. Den ble dermed starten på min første syblogg (Polkadott Syblogg). Nå er tredje og siste hjertekjole på veg til Astrid bak den fine sybloggen Hemsydd. Bittelitt nostalgisk ble det, faktisk. Det er noen små biter igjen av stoffet og det skal brukes i et skjørt til meg selv når jeg bare finner et perfekt mønster. Skulle ønske at jeg hadde kjøpt mer. Trodde egentlig at mønsteret ville bli for kontrastfylt og stormønstret til barnekjoler, men dengang ei.

Modellen i gummistøvler er, som endel av dere vel har skjønt, en av guttene mine. Her er han på en kjapp testrunde i stuen en tidlig morgen. Må alltid dobbelsjekke litt når jeg endrer størrelse siden mønsteret er eget. Knappene er forresten ikke fra det gamle, gode knappeskrinet. De er helt nye, men har en nydelig "glød" som sjelden er på nye knapper. Vet ikke hva som er endret i plastikk-verden, men gamle knapper har nesten alltid mye finere farger og overflate enn nye. Foret er et Michael Miller stoff, med jente- og gutte-astronauter. Holder akkurat nå på med ny spencer-kjole hvor astronaut-stoffet har hovedrollen.

10 kommentarer:

 1. Hej! Hittade till din nya blogg. Snygg hjärtklänning med fina fickor!

  SvarSlett
 2. Ljuvlig klänning! Gillar kontrasten med astronauttyget!

  SvarSlett
 3. Kjempeflott kjole! Det astronautstoffer har jeg også - synes det er så flott til skjørt og kjoler!

  SvarSlett
 4. jättefin klänning, vad är det för mönster, har länge letat efter ett riktigt fint klänningsmönster.

  SvarSlett
 5. Nydelig kjole! Liker at den er litt utvingt nederst:)

  SvarSlett
 6. Nette/Rostis: Lomme-ideen er fra et gratismønster på Burda sin nettside. Resten er prøving og feiling. Ikke noe avansert, egentlig, men mitt mønster er først og fremst litt mer utsvinget enn de fleste andre spencer-mønstre + smalere armåpning og et "hemmelig triks" som får kjolen til å stå litt ut bak. Ellers er det et fint Spencer-mønster i boken 'Barn igjen'. Det har jeg brukt på 'svalekjolen' om du leter litt på bloggen. Alternativt er det bare å tegne og teste sånn at du til slutt finner ditt eget perfekte mønster!
  Siri: Gøy at du liker fasongen. Det var en stund alt skulle være så enkelt og diskret og "rett ned", men nå kommer det mye gøy ser jeg. Rusjer og greier.

  SvarSlett
 7. Fantastiske stoffer!
  Liker veeldig godt slike kjoler i 70-talls stoffer! Synd jeg "bare" har gutter ;o)

  SvarSlett
 8. vilka fantastiska klänningar! Såå Underbaar!

  SvarSlett
 9. Vilka underbara klänningar du gör!/Åsa

  SvarSlett
 10. Men vilken cool och söt klänning! Älskar fickorna och tyget är ju alldeles underbart:)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails