26. september 2010

Stretch-jersey eller strikk?

Ny bukse. Stretch-velour fra S&S i en rødfarge som er vanskelig å få fram på bilder. Frisk, kraftig blodrød med nesten rosa skinn i "fløyel-svingene". Svart stretch-jersey øverst. Applikasjoner i et Tradera-kupp:
Jeg er alltid i tvil om jeg skal ha innsydd kant med vanlig (tynn) strikk, eller stretch-jersey-kant nede. Mange foretrekker jersey. Strikken er det ofte mer hold i. Jeg syr alltid strikk inni jersey-kanten rundt magen. Syns at stretch-funksjonen ellers taper seg gradvis i vask. Det kan man også gjøre nede, selvfølgelig. Men jeg er så glad i at buksene poser seg nede og gjerne ligger litt oppå skoene. Spesielt når resten av buksen er retro-stil. Da minner det om sleng.

Det store problemet (syns jeg) er når buksenebena blir hengende igjen oppe rundt knærene. Dette skjer enten det er strech-jersey eller strikk og det kan jo ikke være bra for blodomløpet. Og slakker man strikken sånn at dette ikke skjer, så holder ikke buksebeinet rundt ankelen. Min løsning har vært å lange ekstra lange ben. Dette er uansett fint + god moral i det at klærene er til å vokse i. Hva foretrekker dere? Hva er finest? Hva er mest praktisk?

Her er minstemann modell. Buksen er altfor lang for han, men dere får et inntrykk. Buksen er str 2 og for salg i epla-butikken:
Ha en fin kveld!

7 kommentarer:

 1. Så kul bukse! Og gratulerer med epla-butikk - det hadde jeg ikke fått med meg!

  SvarSlett
 2. Hei Fru Jippiyes! Kjempeflotte bukser =) Jeg er enig med deg at det er lurt å lage buksebeina ekstra lange for at de skal legge seg over skoene. Selv har jeg kun laget linning og trekt strikk i, både oppe og nede i buksene. Jeg har tenkt at jeg skal forsøke meg med stretch-jersey nede på beina og da blir det jo ekstra viktig at beina er lange. Siden jeg selv opprettet blogg tidligere i år, har jeg latt meg inspirere av din fine blogg og dine fine kreasjoner. Og ikke minst takk for alle de fine sytipsene du har =)

  SvarSlett
 3. Coola!! Underbart söta ben istoppade i dem också (för att inte tala om fötterna :-))

  SvarSlett
 4. Fantastisk deilig bukse, applikasjonene gjør virkelig susen!

  SvarSlett
 5. Otroligt snygga byxor! Så fint med applikationen också!

  SvarSlett
 6. Så kul bukse!!

  Jeg bruker mye strikk, og prøver alltid å finne balansen mellom stram nok til å ikke dette ned, men samtidig ikke så stam at den kutter blodomløpet i bena...

  SvarSlett
 7. Flott bukse med fin applikasjon!

  Jeg har aldri brukt stretch jersey, men bruker mye ribb. Hilco-ribben er favoritten for den er fast og fin. Med litt bred ribb på beina har jeg ikke opplevd at den sklir oppover.

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails