11. januar 2011

Symaskinen går...

Plugget i symaskinen og sydde en alve-lue i går. Min gamle favoritt. Og mitt nye skyggeside-liv har ført meg inn i så mange fine diskusjons-forum, facebook-grupper og blogger hvor tanker knyttet til dette kan få utløp og finne gjenklang. Så mange fine folk! Jeg har aldri hatt det store behovet for å dele mitt privatliv annet enn til nære venner. (Sybloggen har vært super på det at man deler ideer, inspirasjon, sylyst. Og dere som er innom og gir skryt- ja det er jo alltid gøy!) Men nå, her i et ganske grått ingenmannsland, kommer behovet for likesinnede sterkt.

Med all oppmuntring og interesse for de siste to innleggene så syns jeg ikke det trenger å være så hemmelig at det dreier seg om brystkreft. Operasjon om to dager. Da tar de brystet + litt til. De kunne tatt hva de ville for min del... Så, ja spennende tider. Skal holde motet oppe og sy når jeg kan. Og- linken mellom bryst og sying  kommer her og nå:
Inne på en facebook-gruppe for relativt unge brystkreft-opererte etterlyste en dame noen som kan sy hjerteputer i Oslo-området. Disse skal visstnok hjelpe godt i tiden etter operasjon av bryst og lymfer i armhule. På Hamar sykehus får alle en slik etter denne type operasjon. Nå syr jeg en til meg selv. Om noen vil sy til Hamar sykehus, kontakt: lone.jrstad@gmail.com. Ellers er jo dette en fin presang å gi om dere kjenner noen som kan trenge det. Informasjon og mønster finner dere her.

20 kommentarer:

 1. masse lykke til med operasjonen. Og hjerteputene, for en fin ide.

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Jeg har nå sittet og lest innleggene under her, så flott at du deler historien din!Du virker som en beintøff dame!Livet er søren meg uforutsigbart, det er ikke så lett å være forberedt på det som blir kastet vår vei...Ønsker deg masse masse lykke til med operasjonen, håper du kommer deg raskt på beina igjen!
  Lykke til, klem fra meg!

  SvarSlett
 3. Godt at du har funnet fora der dette kan luftes med flere i samme situasjon - tror også det hjelper å dele tankene med andre!
  Ønsker deg lykke til med operasjonen!
  Klem

  SvarSlett
 4. Oi, hva kan jeg si..
  ble skikkelig satt ut her..
  Sender styrke & gode tanker din vei.
  Som andregasellen sa,livet er uforutsigbart
  heldigvis er vi mye sterkere enn vi tror.

  For en fin idé med hjerteputene,
  tøft & fint at du syr din egen.

  Alt godt!
  Janne

  SvarSlett
 5. Lykke til med operasjonen! Hjerteideen skal jeg huske på, mens jeg håper jeg aldri får bruk for den.

  SvarSlett
 6. Jag önskar dig all lycka till med operationen och skickar dig styrkekramar i massor från en vacker ö till en annan...

  SvarSlett
 7. Kjære, kjære deg! Ønsker deg masse lykke til med operasjonen - fjern det som må til, ja - tenker på deg!

  SvarSlett
 8. Flere varme tanker fra meg til deg og masse lykke til med operasjonen! Skal tenke på deg!

  Hjerteputene er supre. Nydelig stoff på bildet.

  Håper du kommer deg raskt tilbake til sybordet igjen og at kreativiteten ikke tar en pause selv om den "normale" hverdagen gjør det!

  Stor klem

  SvarSlett
 9. Hoppas det går bra med operationen och att du får en behandling efteråt som inte är så tung. Min mor fick bröstcancer förra året och man tog bort hela bröstet på henne i augusti. Hon har nu hormonbehandling i 5 år men mår inte så bra psykiskt. Ett cancerbesked är säkert väldigt tungt och livet blir ju förändrat efter det. Skönt att du kan ta fram lite tyger och sy innan du skall opereras. Tänker på dig! Kramar

  SvarSlett
 10. Har fulgt med på bloggen din en stund, du lager så mye fint! Du er tøff som deler denne nyheten med oss, og samtidig synes jeg det er ett bra valg - så slipper vi å lure, og kan heller komme med lykkeønskninger, kanskje noen til og med har noen bra tips? Uansett - masse lykke til!

  klem

  SvarSlett
 11. Lykke til om 2 dager, sender en god tanke din vei. Takk for at du deler dine tanker, det rører ved noe inni meg.

  SvarSlett
 12. Lykke, lykke til i morgen!! Tenker på deg og håper de får fjernet alt det vonde som er der.
  Håper du kommer deg raskt etterpå.
  Fint å høre at du syr litt, kan vel være godt å holde på med noe kreativt innimellom.

  Og så fin ide med hjerteputene:)

  SvarSlett
 13. Ååååå, så UTROLIG leit, kjære søte Jippiyes. Jeg skjønner godt skyggene som er der.

  Håper på gode prognoser.

  SvarSlett
 14. Hei !!
  Masse masse lykke til i morgen. Skal tenke på deg.
  Godt å høre at du finner styrke i andre forum og via sømmen.
  Klemmer fra Cecilie

  SvarSlett
 15. Jeg vil ønske deg lykke til med operasjonen imorra!

  Forstår godt at du har mye å tenke på nå, og synes det er fint at du finner hjelp via andre kanaler. Takk for at du også kan skrive om det slik at vi kan prøve å vise litt medfølelse med å kommentere. Jeg var redd det var en form for kreft du hadde oppdaget. Jeg tenker også at så lenge man ikke veit noe annet så kan det heldigvis gå godt, selv om det blir en lang og vanskelig vei. Jeg vil iallfall gjerne tru og håpe at det går fint med deg!

  Det vil nok bli tøft både fysisk og psykisk, men du virker til å være ei stå på dame, Jippiyes! Tenker på deg!

  SvarSlett
 16. Hei igjen.
  Trist å hørra. Både mamma og mormor har hatt brystkreft (mamma 2 gonger), ikkje kjekt nei...
  Så flott at du finne trøst og støtte.

  Masse lykke te!!!

  SvarSlett
 17. Er flittig leser her -og selv om jeg ikke legger igjen kommentar så ofte, vil jeg gjerne sende mine aller beste tanker til deg nå.
  Lykke til med operasjonen, tror og håper at det kommer til å gå bra!

  SvarSlett
 18. Jag tänker också på dig idag och skickar iväg en varm kram genom cyberrymden. Skuggsidan kommer och går i livet. Jag hoppas att det återvändande ljuset och våren kan hjälpa dig att läka efter denna tuffa operationen du går igenom nu.
  /Malin

  SvarSlett
 19. Lycka till med operationen. Jag läste ditt tidigare inlägg först idag och jag är den första att beklaga. Tänker på dig!

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails