8. desember 2009

Tøffere-enn-lynet-kjolen

Etter alle diskusjonene rundt inspirasjon (i syblogg-verden) forsvant noe av ideen om den store, koselige multimedia-syklubben. Men, men. På tide å lage noe igjen. Tenkte at jeg framover skal vise noe av det som inspirerer meg. Iblant ser man en fin kjole og så lager man en annen fin kjole. Men det er garantert flere som oftest ser hva-som-helst og får lyst til å sy et plagg. Sybloggere: Det hadde vært interessant å se hva dere inspireres av! Håper ikke dette virker pretensiøst. Jeg tenker at inspirasjonskilder kan være noe imponerende og vakkert, men minst like ofte noe tilfeldig, rart, banalt, enkelt, komisk. Her er noe av det som ligger bak Tøffere-enn-lynet-kjolen (i tillegg til det å finne stoffet fra et sted mellom 60- og 70-tallet på ebay og umiddelbart tenke- kjole!) :


(Pippi burde også blitt nevnt). Syns det er veldig gøy å bruke utradisjonelle mønster og farger på en tradisjonell kjolefasong som Spencer-kjolen. Og det er bra når jente-klær ikke alltid er i blomstrete pastell og når gutteklær ikke alltid er brunt og blått. Men, a propos diskusjonen rundt oppfinnsomhet etc, hvor utradisjonelt er også det- egentlig? Bruken av utradisjonelle mønster på Spencer-kjolen møtte jeg på her i dag. Denne kjolen er fra 60-tallet:

Forfatteren av siden påpeker videre at 'avis-papir-estetikken' allerede fantes på kjoler fra 20-tallet og konkluderer med at man innen mote ikke har sett virkelig nyskaping siden 20-tallet!? Jeg kan ikke la være å tilføye at Malevich allerede på 1920-tallet malte den svarte "firkanten". Tenker ofte på det når kunstnere fremdeles klarer å imponere/provosere med et helt svart lerret...

5 kommentarer:

 1. Fint att du fått inspirationen tillbaka och jag gillar det jag ser. Coolt med kopplingen till Bowie. Personligen blir jag inspirerad av allt från gubbar på Konsum till föräldramöten på dagis och fina förpackningar. Kort sagt allt som man stöter på i sin vardag. Jag ska försöka tänka lite mer på det och berätta om det också på min blogg. Det är spännande att veta mer om plaggens ursprung. Det enda man kan vara säker på är, precis som du skriver, att inte särskilt mycket är nytt.:)

  SvarSlett
 2. For en kul kjole!
  -og gøy å se noe av det du inspireres av:)

  Likte innlegget ditt om blogging, setter litt tanker igang. For meg har bloggingen inntil videre bare vært gøy, inspirerende, informativt og lærerikt. Veldig synd at noen bloggere får så negativ opplevelse av bloggingen at de velger å slutte. Men skillet mellom inspirasjon og kopiering er ikke alltid så lett tenker jeg.

  ha en fortsatt fin og inspirerende dag:)

  SvarSlett
 3. kjempe fin blogg du har da!!har lagt deg på lista mi med en gang!!!kjempe bra at du fant inspirasjon til å lage veske i gave til mamman din!!!!!!sånn er det med meg også når jeg blogger rundt!!!!moro moro!!plutselig dukker det opp ting en kunne tenke seg å lage selv og gi i gave !!!og det er sånn vi vil ha det i blogglandia!!Litt kopeiring blir det alltid,men alle har likevel sin stil og lager sitt særpreg på produktene sine!!!!

  ha en kreativ dag;-)

  SvarSlett
 4. å vilka härliga klänningar
  kul idé att skriva om inspiration, den kan dyka upp där man minst anar det!
  själv är jag dock lite för trött för att hitta på nåt eget just nu
  /rino

  SvarSlett
 5. mycket fint, Pippi finns med på min lista av stilikoner med!! Och låna ideer gör man ju hela tiden, iallafall jag. Det går ju liksom inte att komma på något nytt, allt har ju redan "uppfunnits" redan. Modet ändras och kommer tillbaks årtionden senare med några få ändringar. Och bloggandet är ju lite för att visa upp vad man gjort, och sen om det man visar upp inspirerar någon annan till att låna ideer, det är väl bara ett fint betyg på att det man syr är ganska så fint iallafall. Sen finns det ju inte så stort utbud på tyger, så mycket blir ju då samma som andras...

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails