28. april 2010

Solhatt, regn og såing

I går startet et solhatt-prosjekt. Jeg så for meg noe Elsa-Beskow-aktig, som på bildet over + en blåklokke-lue som jeg bare husker, men ikke fant bilde av. Hadde ikke mønster, men tegnet noe jeg mente burde bli en solhatt montert x 4. Men, siden dette ikke nødvendigvis er en suksess-blogg; hatten ble veldig merkelig. Den fine avrundingen på papiret ble snåle klumper på hodet. Fordelen var at den i tillegg til merkelig, var enorm. Dermed var det å sy inn og inn, prøve om og om igjen på den av guttene som faktisk liker å ha noe på hodet, mens de rare bulene gradvis ble borte og hatten nærmet seg normal størrelse.


Resultatet er ikke perfekt, men noe å gå videre på. Syns den svinger fint på bremmen (kanskje litt mye) og jeg liker at bremmen og hatten er i ett stykke. Syns også at fasongen passer både jenter og gutter. Det grønne stoffet et fra Ikea og det grå er fra en gammel genser.

I dag kom også hage-inspirasjonen. På med den knallstilige boblebuksen (iskaldt ute). Tomten er en skråning med mye fjell og overflod av stein, så en løsning er små platåer med bed. Et par planter som midlertidig har levd hele tre år i en ussel, steinfylt bakke fikk plass i bedet. Dette med å pusle sammen steiner er en av de få tingene som kan måle seg med syingen når det gjelder avkopling, avstressing og en god følelse av å lage noe.

I tillegg kom solsikke- og ringblomstfrø seg i jorden. Regnet økte på og det må jo være bra (pooositiv vinkling). En del blomsterpotter ble fylt med anemoner og ranunkler. Det får bli oppfølgingsbilder utover sommeren.

En vakker, liten overlevende fra i fjor: fiol. Dette var et hage-sidesprang. Nå venter to skjorter (premiene fra konkurransen tidligere i april).

8 kommentarer:

 1. Den hat den blev jo knald god altså! :-) vældig original og stilig.

  SvarSlett
 2. Artig hatt! Jeg syntes egentlig den ser mer kul ut enn rar!

  Jeg har hatt trøbbel med kommentarskjemaet i bloggen min og måtte lage en ny, men mistet da følgerne mine? Jeg trur du var med og lurer på om du vil legge deg til igjen?

  Ikke så oppdatert blogg akkurat nå, men det kommer forhåpentlig snart mer. Kom akkurat fra Norge etter en liten vårferie og må først ta meg av venner på besøk her i Paris.

  Mvh Elisabeth

  SvarSlett
 3. syns den ble fin jeg! Laget en lignende tidligere i vår, du kan se den å bloggen min! Lagde 6 "raketter" som jeg sydde sammen;)

  SvarSlett
 4. Så stilig den ble! Likte den utsvingte fasongen og at den ikke har brem:)

  SvarSlett
 5. Kjempesöt! Og så artig når man tester seg fram til det blir bra! :-)
  Jeg har gjort sånne hatter også, men da har jeg hatt seks deler, kan det väre verdt å pröve kanskje?

  SvarSlett
 6. Verdens herligste hatt! Til å bli glad av, selv på en regnværsdag. Ser absolutt Elsa Beskow-insoirasjonen din! (o:

  SvarSlett
 7. Fru N og Gekko: Ja, 6 deler er nok lurt for å få en bedre avrunding rundt hodet + en rund brem. Men- jeg skal prøve litt til med 4 for det var både overraskende og gøy at bremmen gikk ut i fire spisse tupper. Avrundingen på hodet var verre.

  SvarSlett
 8. Utrolig kul hatt! Du er så flink, altså! Elsker å titte innom for å se på dine orginale og spreke prosjekter:)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails