15. mars 2010

Et skjørt til fruen i huset

Denne helgen kom lysten til å sy et voksen-plagg. Jeg er veldig glad i skjørt og tenkte at det kunne være en overkommenlig utfordring. Jeg så litt på kassen full av flotte, gamle mønster men måtte bare først prøve "på egen hånd". Altså med en ide, optimisme, målebånd, saks og matpapir. Glidelås hadde jeg ikke, så det ble å jukse med stretch-fløyel og strikk. Dessuten er favoritten skjørt som henger en aning lavt og da er ikke innsving øverst så nødvendig. (Avsløres en liten glidelåsvegring?). Jeg oppmuntret meg selv med mantra i retning: 'Alt er vinkler og buer, perfekte vinkler og buer'. Kokko Chanel...Motivasjonen til å tegne mønster selv går på å få til noe som er helt eget og dermed unikt + det kan produseres og selges med god samvittighet. Ingen rettigheter brutt. (En annen ting er at jeg av en eller grunn ikke tror jeg kommer til å skjønne mønsteret, uansett om jeg har klart det før.) Dette er prototypen. Forbedringer må være glidelås, for å muliggjøre at det sys i stoffer uten stretch. Kanskje to store knapper er finere enn tre små, eller ingen knapper? Ellers kan det kanskje bli litt mer utsvinget bak, men ikke mye. De to foldene er jeg veldig fornøyd med. Og at det sitter tett inntil uten å rynke seg øverst (selv uten glidelås...).

Over er en annen folde-variant, men jeg ville absolutt ha med knapper og fant ikke ut hvor de skulle plasseres noenlunde "naturlig" på denne versjonen. Det kommer garantert flere skjørt. Kanskje en liten Kokko/Jippi-skjørt-kolleksjon utover våren?

13 kommentarer:

 1. Kjempefint!! Du er utrolig dyktig!!:)
  Glidelåser er ikke det jeg liker best heller:P
  Prøver å unngå de så lenge det er mulig!:)

  SvarSlett
 2. Jättesnygg kjol! Knapparna blir liksom pricken över i:et, det gör hela kjolen tycker jag + vecken på framsidan. Vilken fin utsikt från fönstret, vilken ö bor ni på, är det en fjord där nere?

  SvarSlett
 3. Helt sjukt snygg kjol!!! Bra jobbat!!!

  SvarSlett
 4. Gøy at dere liker skjørtet!
  Finnkids: Ja, det er en fjord. Utsikten er nydelig og forandrer seg for hvert minutt. Blir aldri lei. Øyen heter Møkster. Her kan du lese mer om du vil: http://www.mokster.info/

  SvarSlett
 5. Spennende! Følger med på om det blir egen kolleksjon!

  SvarSlett
 6. Super fint skjørt.
  Spennende å se hva du tryller frem videre.
  Cecilie

  SvarSlett
 7. Vilken snygg en! Knapparna ser fina ut tycker jag.

  SvarSlett
 8. Kjempefint. Er ikke veldig skjørt-menneske selv (heller kjole..), men synes det ser veldig fint ut på andre da:)

  Imponert over egenprodusert oppskrift!!

  SvarSlett
 9. det var et kult skjørt! og så er jeg imponert over at du går i gang med voksen-plagg! jeg har en haug med kule stoffer og mange ideer til voksen-skjørt i hodet og på papiret, men jeg kommer liksom aldri i gang...men nå ble jeg inspirert og takk for det:)

  SvarSlett
 10. Veldig kult skjørt og det satt jo heilt perfekt! Følger spent med på om det vert vårkolleksjon frå den kanten :)

  SvarSlett
 11. Så stilig!! Glidelås er det bare å øve seg på, det blir lettere for hver gang:)

  Og utsikten deres fra hjørnevinduene er bare helt fantastisk!!

  SvarSlett
 12. Vilken fin kjol, och vilka underbara foton. Det måste vara otroligt vackert där du bor...

  SvarSlett
 13. SiriR: Ja, alle sier at det går helt fint. Nå har jeg faktisk kjøpt inn glidelåser og, men ikke akkurat til skjørt. Det nærmer seg!
  LillaBarn: Oh yes, her er fint. En bitteliten øy hvor man faktisk kan ha råd til en tomt hvor man nærmest henger utover fjorden. Men klimaet ditt frister jammen..! Se flere bilder her: http://www.mokster.info/

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails