10. august 2010

Mykeste linning til mykeste mage!

I vår prøvde jeg linning i stretch-velour på dette skjørtet, og her kommer fransk retrobukse med samme linning (+ strikk inni). Anbefaler virkelig denne velouren fra Jofotex. I tillegg har de kule retro-trykk, endel faktisk nyopptrykk av 70-talls klassikere. Størrelsen er 92. Polka-cord-fløyelen fra S&S. Dessverre et utgått stoff, men heldigvis skjønte jeg alvoret og fikk bestilt endel meter. Dette er en bestilling til en 1 åring. Har sydd den ganske stor, for dette er den perfekte vokse-i-buksen. Den kan minst brukes i 2 år. Syns sybloggene rundtom representerer mye bra fokus rundt gjenbruk og bevissthet knyttet til hvordan og under hvilke forhold klær produseres. I god 70-talls ånd er den franske retrobuksen et eksempel på at forbruk kan reduseres ved at klærene har lang brukstid både pga selve modellen og at de er sydd i solide materialer. Barna vokser mye i lengde de første årene og lite i bredde, så min erfaring er at linningen faktisk ikke trenger å endres fra 1-2 år.
Her er det ingenting som strammer:
Myk, myk, myk mot liten, myk mage:
Buksen i full lengde:
Detalj- Lommer og linning:
Detalj- Kant ved ankel:
Denne modellen syr jeg på bestilling, les mer om priser etc. på Jippiyes Marked. Her ser du også en annen fransk retrobukse med mer nøytral linning og lommer i gammelt 70-talls stoff.

Ha en fin dag!

10 kommentarer:

 1. Vilka Snyggingbrallor! Ser väldigt sköna ut. Och prickar är alltid rätt!

  SvarSlett
 2. Ahh, alltid så møkje fint her hos deg!

  Fekk lyst på den buksa sjøl eg, men de kan vel lages i store størrelser og tenke eg... :o)

  Ha ein finfin tirsdag!

  SvarSlett
 3. De ser så härligt höstiga ut. Jag gillar kombinationen prickigt med randigt.

  SvarSlett
 4. For en herlig bukse :-) Den kommer nok til å bli brukt mye :-)

  SvarSlett
 5. så deilig og myk bukse! lurt med velour i linningen, har du sydd inn flere rader med strikk?

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer!
  Skrekk& Gru: Jeg har kun sydd en strikk øverst, men etter testrunde på 2-åringen nå i kveld, har jeg bestemt meg for å ha strikk nederst og. Syns buksen ble litt sid i skrittet, men så er han en slankere type. Godt mulig at 1-åringen i huset er rundere rundt magen. Ellers er det utrolig god strech/ godt hold i velouren. F.eks er S&S sin myk og god, men tviler på at den passer til dette. Kanskje med mange, mange strikker inni.

  SvarSlett
 7. Flott og veldig lur bukse - miljøvennlig med langbruk!

  Fint med striper og prikker - og ser utrolig behagelig ut!

  SvarSlett
 8. Å så gosiga. Jag håller med dig om lång användningstid. De byxor jag sydde till min dotter för 1,5 år sen använder hon fortfarande, bara med lite mindre pös.

  SvarSlett
 9. Jättefina byxor! Superbra med lång användningstid :)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails