10. april 2011

Siste sjans!


For å bli med på mitt lotteri! Fristen er fram til tolv i natt, så trekker jeg i morgen en gang.

Ellers er 12. april fristen for å stemme på Håndlaga 2011. Jippiyes finner du i kategorien 'Beste håndarbeidsblogg', men til venstre er det mange andre kategorier, bla innen redesign, barneklær, smykker osv. En fin måte å oppdage nye blogger / nettsider / nettbutikker på. Jeg legger inn et godt ord for Katrine Kalleklev i kategorien Bilde. Besøk epla-butikken hennes: Magifabrik.

I fjor høst vant jeg dette knallfine bildet av Katrine:

Og, dette med håndarbeid... det å sette pris på håndarbeid, at noen lager noe unikt... Man blir jo litt satt ut når HM kan selge nydelige barnekjoler til 49,- Mens man selv bruker tid på å finne de perfekte stoffene, nye eller brukte, prøve de sammen, teste ut knapper, bånd som passer. Og eksperimentere med egne mønster. Gjøre mange feil. Og så går det bra, så er man stolt. Så skal man sette en pris på en barnekjole som sammenlignet med HM er superdyr, men sammenlignet med materialpriser og tiden man har brukt er lav. Så er det å finne en balanse, at man gleder seg med det å lage noe og at det å selge litt kan dekke utgiftene og kanskje etterhvert noe mer?

Ble både glad og litt trist da jeg på en bruktbutikk fant et svært strikkepledd, strikket i ett stort stykke. Det var perfekt over en grå sofa. Men hvem laget det en gang? Hvem satt med enorme rundpinner kveld etter kveld? Hvem fikk det? Og hvem ga det til Fretex? Sånn er det jo bare. Og flaks for andre... Det kostet meg 69 kroner...
Ha en fin dag!

2 kommentarer:

 1. Så sant så sant det der med den overfloden av varer som er i samfunnet i dag. Det er salg hele året rundt..klær er utrolig billig. Det å ha noe unikt som ikke selges i kjedebutikkene, blir det mange av oss trakter etter, men jeg må allikevel mang en gang ta meg selv i nakken og fokusere på om jeg virkelig trenger nye ting. Det å shoppe er en "folkesykdom"..

  Jeg prøver å redusere handlingen min, og heller kjøpe kvalitet fremfor kvantitet, men det er ikke alltid lett når de har så mye fint OG på salg...Riktignok er jeg veldig glad i gamle ting og spesielt håndlagde ting. Går ofte og lurer på om jeg skal gi meg selv et lite handleforbud, men det er så vanskelig... :-)
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det gode ordet og bilde-omtale! Jeg har stemt på deg, hååper mange gjør det! Lykke til!
  Og dine produkter er bare så mye finere en H&M. Å kjempe mot lave priser er det vanskeligste for oss som driver med skapende arbeid.

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails