16. april 2011

Sol-hjelm

Vinnerne i Håndlaga 2011 er valgt. Takk til dere som stemte på meg! 1. plassen innen Beste håndarbeidsblogg gikk til Monstermønster, en for meg ukjent blogg innen strikkeverden med UTROLIG mye fint! Fantasifullt og vakkert. Sjekk ut bloggen, og min favoritt er denne seiler-stripe-kjolen med polkaknapper! Ellers har jeg oppdaget mange andre bra blogger i annet enn sy-verden. Uansett om det å konkurrere kanskje er unødvendig, så er og blir det en spennende og "effektiv" måte å navigere i blogg-jungelen.

Ellers er Gynther som vanlig min venn. Hennes oppskrifter er så enkle og praktiske og perfekte som utgangspunkt for egne vrier. Brukte hjelm-lue-mønsteret og økte bremmen for å få skygge mot solen. Det ble endel rot før riktige buer og vinkler ble til en fin brem.  Skulle bruke et kjedelig stoff til prototypen, men så syns jeg at luen ble super i det enkle. Har vel en tendens til å synes at enkelt lett blir kjedelig. Og det å bruke samme stoff over hele er oh my så lite spennende...
Bremmen er forsterket med sånn, skulle vært proff å visst hva det heter nå..., vlieselin (?). Sydd et par striper for å forsterke ytterligere:
Minstegutt begynner å bli mistenksom og vanskelig å få til å prøve ting uten bestikkelser. Men, når mor kommer med en liten lue på hodet og nekter å dele så blir luen super-attraktiv. Minstegutt river den til seg og vil senere ikke ta den av. Interessante instinkter. Når man bare har overskudd/ fantasi/ tilstedeværelse nok til å se/ undres/ utnytte det:

 Da ble den minstegutt sin. Venter på sol og sval vind.

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. For en deilig og praktisk lue! Har man klave får man ku, heter det - så har man solhatt får man garantert sol;-))

  Ha en deilig helg!

  SvarSlett
 2. Nydelig hjelm lue.
  Det enkle kan faktisk være riktig så pent:)
  Har også veldig lyst til å sy hjelm lue til mine små men har liksom ikke funnet noen oppskrift med god passform.
  Denne ser jo riktig så god ut.

  Ha en riktig solstrålende vakker påske:)

  SvarSlett
 3. Så smart lue - hjelm er en fin fasong, men Gynthers er kanskje litt knapp foran så dette var en fantastisk ide - den sitter jo perfekt. Men om det er "kjedelig" med bare et stoff hadde du iallfall funnet et fint oransje rutet.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for gode ord!

  Og absolutt, det var et godt initativ for å finne gode blogger jeg ikke kjente til. Verdenen av syblogger er litt nytt terreng for meg, så jeg koser meg med masse lniker her hos deg.

  SvarSlett
 5. oj, så fin den blev, och vilka söta bilder!

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails