15. februar 2010

Putle???

Ok. Det er et uttrykk her i vest som heter "å putle". Det er å holde på med diverse småting. Det ligger mye i uttrykket, f.eks. at produksjonen er liten, den går sent og man holder mest på for seg selv. Dette skyldes som oftest fine ting som at- det å bli ferdig er mindre viktig sammenlignet med gleden ved selve arbeidet og ofte koser man seg med små detaljer. Nå har jeg googlet dette og finner det selvfølgelig her og der, men langt, langt vekke- geografisk og tematisk. Dette ordet vil jeg gjerne bruke- men gi en lyd om det betyr noe ufint på dansk eller svensk, noe som ikke står i dansk/svensk ordbok...

4 kommentarer:

 1. Putle er et utrolig festlig ord!! :-)Liker ideen!! Men skal du virkelig gjennomføre det, bør du jo si det på jærsk; (å) potla!! ;-) Hilsen Ingvild, som opprinnelig er fra Jæren...og som liker bloggen din veldig godt!

  SvarSlett
 2. Hei! "Å putle" er et fint og godt ord! Jeg er selv fra Nord-Norge, og det blir brukt også der; f.eks "Ka du putle me?" eller "Nei, æ sitt no bare å putle me nåkkå". Min svenskættede kjæreste sier han aldri har hørt ordet brukt på svensk hverken i denne eller andre betydninger.

  SvarSlett
 3. Hei, nytt ord for meg, jeg har ikke hørt det før hverken på norsk eller dansk!

  Et sånt ord vil ihvertfall pirre nysgjerrigheten, så man må forbi og se hva du putler med:)

  SvarSlett
 4. putling er for meg den positive motsatsen til knoting. Knallfin blogg btw :-)
  Hilsen Marte

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails