19. mai 2010

Hage-sidesprang

Det blir lite tid og overskudd til sying for tiden. Minsten får masse tenner og resten har vært runden med feber, hoste og så videre. Jeg sikter meg inn på sommerhatter, men enn så lenge kan dere som er interessert bli med på kveldens runde i hagen. For min del henger sying og hage godt sammen. For eksempel når det gjelder å lage noe, å se noe bli til fra start, glede over farger og fasonger, iblant et innnslag av nostalgi og stor grad av avkopling. Under spirer jo mamelukk-ermene, så det ble riktig så relevant..:
Spennende, litt rørende... store ord, men det er så fint med spirer:
Og de vakre, vakre tulipanene som timet seg perfekt inn til 17. mai-feiringen:
Og disse tulipanene ser ut til å bli noe for seg selv:
Den første bittelille bær- og grønnsakshagen. Rabarbra fra bestemors hage, som i sin tid tok med seg en rot-bit fra mine oldeforeldres hage. En stikkelsbærbusk som har levd ganske stusselig i en stein-ur fram til denne innsatsen med trillebår fant sted. Til høyre ligger gulrot-frø. Et "perfekt-mor-prosjekt" som mislyktes totalt. Ingen ville være med å bygge mur, eller plukke stein, eller trille mold. Det ble krangling og kjefting og visjoner om en mor som utpå sommeren triumferende sitter og koser seg med søte, små gulrøtter helt alene mens moralen setter sine dype spor i småguttene.
Jeg tror det skar seg helt i starten da det å lage gulrot-åker ble tolket som at nå skal vi ut og spise gulrøtter. Dette med frø, spiring og et tidsperspektiv på flere uker var tydeligvis helt meningsløst. De to eldste stoppet 20 sekunder for å bidra med å legge frøene i jorden. De syns allerede da at det hele tok for lang tid og jeg rakk såvidt å si noe om at det er bedre med gulrøtter om noen uker, enn ingen gulrøtter. Kanskje det blir mer stas etterhvert:
Så et annet tvilsomt prosjekt: magnoliatre. De er så nydelige og jeg mener det er plantet etter alle kunstens regler, men bladene ser ut til å gulne, vissne...?
Tilbake til inngangspartiet og de fine, lettstelte margerittene. Alltid like vakre som tekstil-motiv (der kom sy-referansen til slutt også):
Ha en fin kveld, med eller uten hage!

5 kommentarer:

 1. Ajdå...det låter inte kul med all sjukdom och tandframbrytning. Fina bilder från trädgården iaf:) Jag önskar så att jag hade en egen trädgård...suck...får dock hålla till godo med min lilla balkonglott som innehåller buxbom, rosmarin, lavendel och tomatplanta för tillfället. Buxbomen är dock mer brun än grön:(

  SvarSlett
 2. Nydelige hagebilder !!
  Symaskinen er ikke førsteprioritet her om dagen heller !!
  Får lyst til å være ute og bare nyte våren og pusle i hagen.
  Ha en fin dag !
  Cecilie

  SvarSlett
 3. Låter trist med sjukdomar och tandsprickning. Jättehärliga bilder från trädgården. Tulpanerna och margeriterna är helt underbart vackra! Drömmer också om en egen trädgård men tids nog får man nöja sig med en balkong och där har vi inga blommor eftersom vi är bortresta mycket under somrarna. Desto mer njuter jag av min mammas och min svärmors blomprakt när vi besöker dem om somrarna :-).

  SvarSlett
 4. Jobbigt med tänder och sjukdomar men ni verkar i alla fall ha det fint i trädgården. Visst är det härligt att se allt växa upp från jorden, när det torra fröet läggs i jorden tror man aldrig att det skall komma upp något och så helt plötsligt är det ett grönt blad som sticker upp.

  Hoppas ni snart mår bättre/ Mia

  SvarSlett
 5. Åh, så fine hagebilder!
  Gøy å se at ting spirer og gror:)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails