11. mai 2010

Nytt syhjørne

Jeg syns det er koselig å lese om andre sine sy-rom / sy-hjørner. Her er litt om min. I hele høst og vinter har symaskinen og jeg okkupert halve spisebordet i stuen. Til 2-åringens bursdagsfest i helgen ble det hele ryddet bort. Mandag sto jeg og beundret den store, ryddige bordplaten og fant ut at det var på tide å finne et nytt sted for oss to. Et sted som fremdeles er i stuen men som ikke stadig er i veien for andre. Selv om jeg argumenterer for at kreativt rot er legitimt rot.
Et fint, gammelt klapp-bord gjør perfekt nytte som sybord. Når det er oppslått blir det passelig arbeidsplass og oh, så diskret ellers. Klipping av stoffer kan jo fremdeles foregå på spisebordet for det er nå engang noe som ikke drar så veldig ut i tid. Inn døren til venstre finnes stoff-hyllen. I sy-plass-flyttingen ble det også anledning til litt rydding og sortering. Sortering er egentlig veldig gøy. Rydding er ikke like gøy.
Et eksempel på lystbetont sortering. Små, passelig gjennomsiktige ikea-bokser.
Kanskje en av verdens fineste arbeidslamper. Også fra Ikea.
 
En av mine beste investeringer i sy-verden: oppbevaringsboks for undertråd; Stoff og Stil.
Og så litt kontemplasjons-sortering igjen.
Uten sammenheng forøvrig; et avknekt hode med affeksjonsverdi. Også en fin ting med rydding; småting som dukket opp.
Arbeidsplassen; naturlig plassert ved siden av 2-åringens bursdagspresang; en "inne-disse". Det sier seg kanskje selv at syingen foregår på kveldstid, som oftest...
Nytt sybord krever nytt prosjekt; en sommer-jippi-kjole. Altså en sommerversjon av spencer-kjolene jeg laget så mange av i vinter. Ideen var å ha en strikk-stropp (inspirert av de innsydde strikkene i Gynthers alveluer), en liten legg foran og bak og ellers som spenceren. Kanskje en lomme som på forklekjolene.
Resultatet (ikke lomme enda) ble bra, syns jeg. Ekstra fornøyd med skulderstroppene. Men jeg må gjøre åpningen til armene mindre og få en bedre overgang mellom de to. Og jobbe mer med å få kantebåndet til å følge vinkler og hjørner bedre. Kanskje et par knapper over splitten foran? Stoffet er smårutete, fra Stoff og Stil. 100% bomull.

8 kommentarer:

 1. Trevligt med bilder från dina systunder! Roligt med eget litet sybord. Bra förvaring till trådrullar och undertråd. Jag använder likadana genomskinliga små boxar till mina band, sytråd m m. Då ser man vad som finns i dem! Vilket läckert runt fönster i köket? Vi har sådana på mitt jobb men där är ju inte utsikten utåt så fin, en massa hyreshus... ha, ha! Läcker, ovanlig klänning, säkert får du till ärmhålen och snedslån runt om! Ha en trevlig sykväll!

  SvarSlett
 2. For en koselig sykrok! Og kjekt å se klaffebordet, vi hadde et nesten make på hytten før:) Jeg har også flyttet bort fra spsiebordet og inn på gjesterommet. Der bruker jeg et skatoll som sykrok, og det er plass til masse rot inni! Praktisk å bare lukke det når vi har gjester;-) Og; nydelig gul kjole!

  SvarSlett
 3. Hei og hopp !!
  Koselige bilder fra ditt sy-univers !!
  Når jeg holder på med prosjekter ligger det stoff, sneller og mønster i hele huset(kreativt rot)Gleder meg til syrommet mitt er ferdig, men det er litt andre ting som skal pusses opp først.
  Ha en kreativ kveld.
  Cecilie

  SvarSlett
 4. For en kjekk blogg du har!

  Jeg fikk symaskin til jul for to år siden og lurer på når jeg skal få fingeren ut å komme i gang.. Finner mye god inspirasjon her!

  Tar nok turen innom her igjen snart! :D

  SvarSlett
 5. Kul att se glimtar från ditt hem. Jag måste också göra i ordning min syhörna snart med smart förvaring.

  SvarSlett
 6. Det så ut som en riktig koselig sy-krok! Elsker slike gamle bord!! :-) Og kjolen ser super ut! Gleder meg til å se det ferdige resultatet! :-)

  SvarSlett
 7. Grattis till två-åringen i efterskott:) Visst är det bra att ha kalas ibland...man får iaf städat ordentligt då! Kul att se din nyinredda syplats. Gungan är ju alldeles underbar!!! En sån skulle man själv haft men risken att taket spricker är för stor;) Tack för tipset på förvaring av undertråd...den ska jag införskaffa nästa gång jag sticker dit. Klänningen är superfin och tyget härligt somrigt:)

  SvarSlett
 8. Så gøy å se hvor du sitter og syr:)
  Smart med klappbordet til symaskinen.

  Den nye kjolemodellen ser søt ut! Sommerlig og fin.

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails