12. mai 2010

Rysjene blir til mens du går...


I dag fortsatte jeg på kjoleprosjektet fra i går. Aller helst skal alt gå raskt og problemfritt fra start til slutt. Ikke en perfekt kombinasjon med ønsket om å teste ut egne mønster, men i dag var tålmodigheten svært god. Kom på at noen en gang har lagt ut en beskrivelse på at kantebånd-skjøten rett og slett sys inn i sidesømmene. Dette passet jo perfekt siden kjolen uansett skulle sys inn. To fluer i ett smekk; mindre armåpning og kantebåndet følger fint (står ikke rett ut...). Sydde en stikning  i tillegg. Med den lille folden i nakke og i front falt liksom ikke kjolen rett ned. I tillegg var den litt lang i forhold til at den nå ble smalere oppe. Prøvde meg derfor på rusjer nede, sånn at det ble sammenheng med rusje-stroppene på skuldrene + at kjolen generelt ble mer posete. Dette var en gøy prosess, som endte i en mye, mye mer prinsesse-aktig kjole enn jeg vanligvis lager. Gøy når man har tid og tålmodighet til å se løsninger etterhvert og ende opp et annet sted enn planlegt, men allikevel et bra sted. Tenker svart-hvite stor-stripete strømpebukser vil lage en god kontrast. Kanskje litt sent for 17-mai-antrekk, men den ligger til salgs på Jippiyes Marked. Mannekengen på bildet er 11 mnd og ja, sikkert mer interessert i traktorer enn prinsessekjoler, men han gjorde nytten...

18 kommentarer:

 1. Den der var jo bare råflott!
  gøy å lage sine egne mønster!

  men du, hvordan gjorde du det med kantebåndet, inni sidesømmen? jeg hater kantebånd fordi jeg ikke får til og sy pent på begynnelse og slutt, men jeg tenker jo at kantebåndet er jo litt til for å skjule sidesømmen, og endene på den?

  ha en herlig onsdagsfredag!
  klem ellemell

  SvarSlett
 2. Ellemell: nå la jeg til et bilde nederst som kanskje beskriver best hvor jeg gjorde av kantebånd-endene. Man syr altså på kantebåndet rundt arm-åpningen før man syr sidesømmene. Her er det nok mange andre gode løsninger fra mye mer erfarne syersker, men denne fungerte greit.

  SvarSlett
 3. Så söt så och din son modellar den superbra:) Jag är fullkomligt tokig i knappar av alla dess slag. De är inte bara funktionella på så sätt att det går att öppna och stänga plagg med de utan de är även dekorativa och kan användas endast som just detta som här. Jättefint:)

  SvarSlett
 4. sååååå søt!du er bare god!

  SvarSlett
 5. Den blev jättesöt och din lillkille klär i den så fint! :-) Smart att sy in kantbandet som du gjort i armhålet. Ett bra tips om man vill ha till ett snyggt ärmhål nästa gång man använder snedslå i ärmöppningen. Snyggt med detaljer som knapparna både fram och bak, fickan och rynket nere.

  SvarSlett
 6. så søt og sommerlig denne kjolen ble! Gøy med strikk i selene og rynkingen nederst:)

  SvarSlett
 7. Jøjje meg så dyktig du er!!! Denne kjolen er jo bare helt nydelig. Er så imponert over folk som klarer å lage mønsteret selv. Godt gjort!

  SvarSlett
 8. Herlig kjole,likte godt rynke detaljene !!
  Cecilie

  SvarSlett
 9. Så utrolig fin denne kjolen ble! Herlige detaljer synes jeg.

  SvarSlett
 10. Nok en nydelig kjole fra deg! Og flink modell;)

  SvarSlett
 11. Kjempefine kjole! Lillegutten gjorde ein perfekt jobb som mannekeng :-) Flott blogg, legge deg te listå me ein gang!

  SvarSlett
 12. Skjønn kjole, du er flink! Og modellen var en flink testpilot.

  SvarSlett
 13. Wow!! Önskar blogspot hade en like-knapp som på facebook. Då skulle jag lajka denna himlans mycket.

  SvarSlett
 14. Åh så söt klänning både modellen och tyget är helt underbara. En riktig sommar klänning.

  SvarSlett
 15. Kom akkurat over bloggen din. Så mye fint du lager! Supersøt kjole :)

  SvarSlett
 16. Jättevacker. Nä att det ska gå lätt och fort och utan komplikationer är ingen bra kombo vid mönsterkonstruktion. Har själv gråtit både svett och blod under dessa stunder. Men ditt resultat blev superbra .-)

  SvarSlett
 17. Idag landade lejonskjortan i påstlådan =) Stort tack, den är jätte fin!!

  SvarSlett
 18. For en herlig kjole! Fint med rysjekantene:)

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails