22. mai 2010

Safaricaps

Har lenge beundret sommerhatter rundtomkring i bloggverden. Her kommer min versjon:
Tok utgangspunkt i et Gynther-mønster (egentlig vinterlue) og plusset på en caps. Utgangspunktet her er, som endel annet, at visse ting finnes bare ikke i butikkene. Ihvertfall ikke de jeg har vært innom de siste fire årene. Og hva eksakt leter jeg etter? Jo, jeg har nå to gutter som er over baby-stadiet men de drar enda av seg alle kule capser. Og en sommer på Norges vestland er ofte en blanding av sol og mye vind. Altså har jeg lett etter sommerhatter med beskyttelse for ørene + snorer.
Dette er første forsøk, nå gjelder det å ikke gi seg. Bedringspotensial: ørelappene sin fasong kan modereres, de skal etterhvert få hempe og knapp. Ellers er jeg storveis fornøyd med innsiden som er like fin som utsiden (sydd med for + et bånd til å skjule eneste gjenstående søm / unngå at noe stikker og klør) og jeg liker godt dette tynne, rutete stoffet fra Stoff og Stil.
Er også fornøyd med selve stilen, en blanding av safari-hatt og vanlig caps. De to største guttene er hos bestene til i morgen, så da blir det testing og kanskje et livebilde. Ha en fortsatt fin helg!

6 kommentarer:

 1. Den var virkelig super!! Akkurat sånn jeg er på jakt etter til mini...
  Kanskje du legger ut mønster, eller du kan selge lignende på web-shopen din...? ;)

  hilsen Siri.

  SvarSlett
 2. Wow vad urläcker. Har själv funderat på att sy nån egen modell av sommarhatt men din modell blir ju svår att toppa. Ursnygg. Jag hade tänkt bjuda in dig till min giveaway (som jag hoppas att du vill vara med och länka till) men jag förstår ju att dömma av din blogg att du är smockfull av egna idéer och spottar ur dig vackra kreationer på löpande band....(men jag hoppas ändå *ler*)

  SvarSlett
 3. For en fin og praktisk lue! Super!

  SvarSlett
 4. Vad läcker och annorlunda solhatt! Skyddar säkert jättebra mot både sol och blåst! Jag har sett den ursprungliga modellen i Gynther och hört att det är en bra modell! Vore ju kul med live-bild senare!

  SvarSlett
 5. Sies: Mønsteret på selve toppen + øreklaffene er fra modellen 'Hjelm med øreklapper' i boken 'Børnetøj du selv kan sy 0-4 år av Elsebeth Gynther. Ellers sydde jeg bare på en caps-del samtidig med øreklaffene. Caps-delen tegnet jeg av en solskjerm ungene hadde laget i barnehagen. Jeg kan legge ut bilder av dette etterhvert, sammen med livebilder. Ellers lager jeg sikkert noen til butikken snart!

  SvarSlett
 6. Cool keps (gillar verkligen det där tyget. det är skön 50-talskänsla i det. har gjort en pyamas av det och har några meter kvar som jag tänkt göra barnlakan av). Tack för awarden. Blev hur glad som helst!

  SvarSlett

Kjekt at du legger igjen en kommentar!

Related Posts with Thumbnails